Fixa en mysig uteplats med dessa tips

Våren har äntligen anlänt och det är dags att välkomna den på riktigt. Ta tillfället i akt att ge uteplatsen den kärlek den förtjänar och förvandla den till en mysig oas med våra inspirerande tips.

Rama in utrymmet med en praktisk markis

Vill du kunna sitta ute och njuta av såväl vår- som sommarsolen så länge som möjligt bör du rama in uteplatsen med en praktisk markis. Då får du skydd från både sol och regn, samtidigt som du förser uteplatsen med en charmig inredningsdetalj. 

 

Beroende på din budget kan du få en markis med motor eller handvev. Oavsett är du garanterad ett stilfullt tillägg till uteplatsen som dessutom agerar skydd från solens starka strålar och regnväder. Är du på jakt efter snygga och skyddande markiser i Lidingö hittar du ett brett sortiment av terassmarkiser hos Max Markiser.

Gå all-in med gröna växter

En uteplats är inte komplett utan gröna växter. För att skapa en ombonad känsla på uteplatsen kan du odla grönsaker och örter i krukor, men också låta iögonfallande blommor pryda utrymmet och klätterväxter hänga ner från tak. 

 

Det finns inte något som heter ‘för mycket’ när det kommer till gröna växter. Förutom att förstärka den mysiga atmosfären på uteplatsen med sina vackra färger, skapar du med hjälp av växter och örter en väldoftande oas. Se bara till att de växter och örter du väljer att plantera på uteplatsen är lämpliga för platsen och läs på om deras behov i förhållande till vatten och näring.

Sätt stämningen med mysbelysning

Var inte rädd för att förljuva uteplatsen med stämningsfull belysning. En vacker taklampa som hänger ovanför möbelgruppen gör uteplatsen hemtrevlig och inte minst möjlig att njuta av under sommarkvällarna. 

 

Vill du verkligen höja mysfaktorn kan du med fördel hänga ljusslingor längs med väggen eller markisen. Golvlampor gör sig också otroligt fint på uteplatsen, liksom diverse tända ljus som sprider en stämningsfull atmosfär.

 

För att se till att din uteplats inte förbrukar för mycket ström kan du ansluta ljuskällorna till en timer. På så sätt har du alltid mysbelysning när det passar dig, utan att slösa el i onödan.

Skapa en inbjudande atmosfär med textilier

För att verkligen uppnå den där hemtrevliga och inbjudande atmosfären är fina textilier ett måste. Inred gärna platsen med massor av filtar, dynor och kuddar, samt en matta eller två om det passar. 

 

Men tänk på att sommarvädret är omöjligt att förutsäga. Därför gäller det att ha plats för att bevara textilierna när en regnskur kommer. Men också att investera i tåliga textilier som är anpassade för just utomhusbruk. Då slipper du köpa nytt varje år.

Snåla inte med detaljerna

Slutligen kan du göra uteplatsen fullständig med stilfulla inredningsdetaljer. Det kan vara väldigt vackert att hänga upp tavlor på väggarna, samt några hyllor med plats för småsaker såsom böcker och ljuslyktor. 

 

Det är trots allt de minsta detaljerna som ger uteplatsen en personlig touch. Så snåla inte med detaljerna utan inred med sådant du tycker är fint. Då känns utrymmet genast mycket mer personligt, och inte minst mer hemtrevligt.