Dämpa ljudet effektivt och snyggt

Stör du dig på att det är dålig akustik i ett rum? Då kan vi glädja dig med att det går att ordna!

Ljudreducerande akustikpaneler gör skillnaden

Det är ett väldigt vanligt problem att vissa rum har dålig akustik, vilket kan vara otroligt enerverande och faktiskt skapa en ohälsosam stress. Men, det finns en lösning på de här problemen och det är akustikpaneler. De skapades för att förbättra akustiken och således även trivseln i ett rum. Nu slipper du irritera dig över att inte höra vad andra människor säger på grund av rummets dåliga akustik. De här panelerna är tillverkade för att ge dig ett rum som är så väl lugnt som tyst. Och inte nog med det – de är dessutom väldigt snygga! Du lär garanterat få många komplimanger när du har satt upp dina nya akustikpaneler. Här förenas funktion och design i en alldeles perfekt kombination.

Hur skapas ekot?

Vi tar en snabb förklaring hur akustikpanelerna är uppbyggda. Ljud består som bekant av vågor och när dessa vågor träffar en hård yta, leder det till att det fortsätter att reflektera tillbaka in i rummet. Det är detta som skapar den väldigt irriterande och frustrerande efterklangen. Det är nu de smarta akustikpanelerna kommer in i bilden. De bryter och absorberar effektivt ljudvågorna när de träffar filten och lamellerna. Nu kan inte ljudet längre reflekteras tillbaka in i rummet, vilket gör att du slipper efterklangen.

Enkla att installera

Du installerar enkelt panelerna helt på egen hand. De kan kapas av till lämplig längd med i princip vilken såg som helst och därefter är det bara att fästa dem med skruvar genom filten. Enklare än så kan det väl knappast bli?
Akustikpanelerna skapar en vacker effekt i rummet. De blir till ett blickfång samtidigt som de fyller sin funktion och ger rummet en lugn atmosfär.
Panelerna uppnådde det högsta betyget, klass A, i ett officiellt ljudtest. För att dina paneler ska komma upp i klass A, krävs det att du installerar mineralull bakom panelerna. Om du hellre vill installera panelerna direkt på väggen, kommer du upp i ljudklass D – vilket är en ljudklass som även den dämpar ljuden mycket bra. Oavsett om du väljer att montera panelerna med eller utan mineralull, kommer de effektivt att dämpa så väl höga som djupa ljud.
Låter inte det här som en dröm? En dröm som kan bli verklighet ganska så snart.